Tóth Barnabás

Főoldal Társulat Tóth Barnabás

www.barnabastoth.com

A legtöbb Momentán taghoz hasonlóan igen korán, jelesül 7 évesen kezdtem szerepelgetni, ami 1985-ben a Mafilmet és a Vígszínházat jelentette számomra. Mielőtt 1990-ben egy barátom betuszkolt volna a Margithoz, tagja voltam a Harlekin, majd a Cilinder Gyermekszínháznak.

Töretlenül ívelő “gyermekszínészi” (egy kifejezés, amit Margit jogosan értelmetlennek tart) pályafutásom a zenitjén kifulladni látszott. Két sikertelen Színművészeti felvételi mellett/ alatt a Külker Nemzetközi Kommunikáció szakát elvégezve csiszolgattam nyelvtudásom és szélesítettem a perspektívám. Ezután azonban a polgári lét állandóan fenyegető árnyéka elől újra művészberkekbe menekültem, igaz, produceri és rendezői szakon: 2003-ban szereztem második és harmadik diplomámat a Filmművészetin. Azóta kisfilmeket, tévéműsorokat, dokumentumfilmeket, websorozatot készítek, sokszor Balázzsal vagy Bencével közösen. Eddigi legnagyobb munkám kétségtelenül a Rózsaszín sajt c. mozifilm volt, ami azóta dvd-n és a televízióban is megjelent.

Számomra a Momentán társulat azért fontos, mert amellett hogy edzésben tartja az alkotói kreativitást, ebben a légkörben sikerült megőriznünk a gyermekkori barátságok varázsát, felszabadultságát. A világon talán egyedülálló társulat az, ahol a tagok már kisgyermekkoruk óta keresztezik egymást színdarabokban, musicalekben, szinkronstúdiókban, tévésorozatokban, filmekben, helyzetgyakorlatokban, nap mint nap, fiatal korunk ellenére immár…jelen esetben…25 ÉVE .

“Gyakran közel a tűzhöz, de igazából eddig outsiderként pukkantgatom, pukkantgatjuk a patronjainkat. Egy nap talán durrantunk is valamivel?” Ezt írtam a honlapra 2004-ben. Azóta bebizonyosodott., hogy ránk nem a “berobbanás”, hanem a lassú, de folyamatos fejlődés az igaz. Ki gondolta volna akkor, hogy alig 5 év alatt 500 előadást lejátszunk, több tucat multi “rendel meg” minket, több évadot megél a tévében a műsorunk, saját helyünk lesz 5-6 előadásos repertoárral, és hogy, igen, elmondhatjuk: Magyarország egyetlen olyan színháza vagyunk, ami 100%-ig önfenntartó, sőt, nyereségesen működik.

Design & stratégia: www.cyberdurer.hu