Boldoghy Borbála

Főoldal Társulat Boldoghy Borbála

Ezt az önéletrajzot kivételesen nem a saját születési dátumommal kezdem. 2011. szeptember 16-a óta ugyanis új időszámítás szerint élek. Ezen a napon született kislányunk Kővári Kata Hanna. Új életemet és napirendemet ő határozza meg, most nem tanítok, nem improvizálok a színpadon, az egyetlen munka, amit megtartottam előző életemből a Momentán Társulat pénzügyeinek kezelése. De volt egy előző életem is:

1977-ben születtem Budapesten. Általános iskolába nem szerettem járni, de mivel megfelelési kényszerem erős volt, kitűnően tanultam. Szerencsére mire az iskola végképp megnyomorított és lelki beteggé tett volna, elkezdtem járni Földessy Margithoz, és 12 évig abba sem hagytam. Szerepeltem Sólyom András Dr. Minorka Vidor nagy napja c. filmjében. Egy ideig szinkronizáltam is, de amikor egyszer 8 évesen, három órás cigifüstben történő várakozás után, még mindig csak azt hallgattam filmbéli édesanyámtól, hogy: “Gyerekek ba… meg, és csináljunk már b… meg, mert otthon besza… a kutyám, b… meg”, akkor eldöntöttem, hogy nem ez lesz életem hivatása. Akartam lenni sportriporter, haditudósító és egy rövid ideig színész is.

Végül az ELTE magyar, történelem és magyar mint idegen nyelv szakán kötöttem ki, sok értelmes és értelmetlen dolgot tanulva itt. Egyetemi éveim alatt dolgoztam is, a királyi tévénél műsorokat vezettem, szerkesztettem, valamint szerepet kaptam az Éretlenek című sorozatban.

Sokáig magyart tanítottam külföldieknek a Debreceni Nyári Egyetem budapesti iskolájában, és meglepő módon nagyon szerettem.

Természetesen azonban életem csúcspontjának a Momentán Társulathoz való csatlakozásomat tekintem. Imprószínészként megtaláltam azt a színpadi formát, amiben a legjobban ki tudok teljesedni, pszichológiai vonzalmamat is kiélhetem Fröccs című előadásunkon, itt alkalmazom azokat a technikákat, amelyeket pszichodráma tanulmányaim során elsajátítottam.

És mit szeretnék a jövőben? Folytatni az improvizálást, a tanítást, pszichodráma csoportokat vezetni és esetleg elvégezni valamilyen pénzügyi iskolát. Mikor? Majd ha Katus engedi……

Előadás képek

Design & stratégia: www.cyberdurer.hu