Nyitott impróképzés

“Szerintem az emberek 90 százaléka leblokkol, ha szerepelni kell, vagy nem szereti. És ez nem volt nagyon másként ebben a csapatban sem. Mindenki izgult az elején. Aztán ez valahogy elmúlt :)

A képzés felépítése: egy kurzus 8 alkalomból áll. Ha elvégezted és élvezed, léphetsz a következő szintre.

Következő kurzus indulása: 2017. szeptember 20. (MEGTELT!)
Időpont: szerdai napokon este 18-21 óráig

A következő I. szintről induló kurzusunkat 2018. január vége – február elejére tervezzük.

Jelentkezés, bővebb információ: improkepzes@momentantarsulat.hu

Miről szól?

Egy mondatban:
Improvizálni tanulunk (vagyis játszani!), és ezen keresztül rengeteg dolgot az életről és önmagunkról.

Több mondatban:
Bevezetés az improvizáció alapjaiba. Improvizációs játékokon és gyakorlatokon keresztül megtanulunk egymásra figyelni, önmagunkra figyelni, a pillanatban létezni. Elfogadni, nyitottnak maradni és közösen építkezni. Megtanuljuk, hogyan meséljünk közösen történetet. Hogy mi az az expozíció, fordulat, lezárás. Mi a jelenet, és mik az ütemei. Mit jelent a változás fogalma. Megkeressük, mit akar a másik. Megtanulunk merni hibázni, megtanulunk kockáztatni. Kommunikációs alapok, testbeszéd, státusz, emberi viszonyok és viszonyulások. Mindezt oldott légkörben, sok nevetéssel, jó hangulatban. Ez a kurzus az életre nevel, de
közben színpadi gyakorlatot ad. Az egymásra épülő szintek haladó (III-as, IV-es) óráin összetett jelenetépítéssel karakterekkel, stílusokkal és zenés impróval is foglalkozunk, a kurzus végén előadási lehetőséggel.

Kinek szól?

Azoknak, akik azt gondolják, hogy van érzékük az improvizációhoz, és azoknak, akik azt képzelik, hogy soha az életben nem lennének rá képesek. Azoknak, akik szeretnek játszani vagy szeretnének játszani, akikben van kíváncsiság, és azoknak, akik élvezik, ha tanulnak valamit. Mindenkinek, aki elmúlt 18.

Mire ne számíts?

Hosszú elméleti órákra, színészképzésre, nyilvános égetésre. A felszabadult légkör alap. Lesz sok megfigyelés és tapasztalat, ezeket egyből visszaforgatjuk a gyakorlatba.

Mire számíts?

Rengeteg játékra, nevetésre, felfedezésre, önmagad határainak átlépésére. Arra, hogy ez az életed más területeire is kihat.

Kik tanítanak?

Molnár Levente, a Momentán Társulat tagja

Praktikus információk:

A képzés felépítése: egy kurzus 8 alkalomból áll. Ha elvégezted és élvezed, léphetsz a következő szintre.

Az I. szint órái szerdánként lesznek 18-21 óráig.
a dátumok a következők: 2017. szeptember 20. 27., október 4., 11., 18., 25., november 8., 15.

A III. szint órái hétfőnként lesznek 18-21 óráig.
a dátumok a következők: 2017. szeptember 18. 25., október 2., 9., 16., 30 november 6., 13.

Maximális létszám: 20 fő
Részvételi díj: 45 000 Ft (8 alkalom)
Helyszín: IMPRÓ – kreatív töltőállomás (1066 Budapest, Ó utca 4.)

Jelentkezés, bővebb információ: improkepzes@momentantarsulat.hu

 

Korábbi évfolyamok véleményei:

“Eredetileg azért csatlakoztam az impro-kurzushoz, mert szerettem volna biztonságosabban szerepelni, prezentálni. Ez is megtörtént:) De ennél sokkal többet kaptam. Szerda esténként kinyílt egy másik világ:)
Kihívás. Nevetés. Csapat.
Ez mind a Momentán. Nekem.”

“Ti biztos tudtátok, mi csak közben ismertük fel, hogy nem lehet megtanulni imprózni anélkül, hogy ne változna meg az ember belül is, szerencsére előnyére.”

“Elengedni a tudatosságot, felfedezni a tudatalattit – és bátran használni az érzéseidet, szédítően jó. Nem a játékról szól csak, hanem magadról. Arról, hogy mik rejlenek benned.”

“Az órák nagyszerűek voltak, mindig a hét csúcspontja volt a szerda.”

“Ha újra kezdhetném elölről biztos, hogy újrakezdeném :) Egyszer csak azt vettem észre, hogy már csütörtökön a szerdát várom :) Nagyon szerettem veletek játszani, dolgozni.”

“Tanultunk az improvizációról játékokon keresztül. Tanultunk magunkról a játékokon keresztül. Tanultunk játékokat. Tanultuk magunkat. Sokat nevettünk. Minden szerdán 3 órára kikapcsoltunk.”

Design & stratégia: www.cyberdurer.hu