HáziMozi

- interaktív film/színház -

Romantikus komédia

2013. november 6.

Hogyan veszítsük el a 40 éves szüzességünket 10 nap alatt, amit utálok benned? Az első 50 randin csak szex és más semmi, esetleg szex és New York, esetleg egy kis francia csók, de aztán S.O.S apádra ütök, álljon meg a nász-ajánlat! Keresd a nőt, vagy legalább azt, hogy mi kell a nőnek, különben agyő, nagyő, lesz ez még így se, győz a beépített szépség és a szörnyeteg, avagy a csúf igazság. Aludj csak, én álmodom luxuskivitelben, mert az ördög Pradát visel, így írja a boltkóros naplója. Igazából szerelem a Fehér Házban.

Minden, amit a romkomról tudni kell!!!

Improvizált hosszútörténet a filmes műfajok és a közönség ötletei alapján.

A legtöbb ember életében eljön az a pillanat, amikor azt érzi, filmrendező szeretne lenni. Pontosan tudja, hogyan is kell kinéznie annak a feszült, szúrós tekinteteket és poros pisztolytáskákat szuperközeliben mutató, párbaj előtti pillanatnak egy westernben. Hogy legalább 16 hegedűnek kell tremolóban szólnia a romantikus vígjáték utolsó nagy reptéri „majdnem-elkerülik-egymást-de-aztán-mégsem-mert-a-szerelem-mindennél-erősebb” jelenetében.  Hogy lesz egy pont, ahol a mogorva zsaru idióta és tériszonyos társa minden bátorságát összeszedve felmászik a világítótorony tetejére és megmenti hősünket.

A Momentán HáziMozi című előadásában a nézők társforgatókönyvírók és társrendezők. Választhatnak főhőst, kérhetnek fordulatokat; egy tulajdonsággal, tárggyal vagy új karakterrel megbolondíthatják a történetet. A HáziMozi a filmes műfajok jellegzetességeivel játszik. Bármilyen merész ötlet hangzik el a nézőtérről, a Momentán beleszövi az aznap esti történetbe, legyen a műfaj éppen horror, kosztümös film vagy road movie. Sosemvolt mozifilmek a színpadon – improvizálva.

Az előadás második felében az elkészült film „DVD extrái” elevenednek meg a színpadon. Extrák, vagyis rövid jeleneteket; játék a szereplőkkel, helyzetekkel, műfajokkal: casting és rendezői változat, trailer és sajtótájékoztató, cenzúrázott jelenetek és főcímdal – ahogy a kedves néző óhajtja.

 

Nézz bele

 

Olvass bele

http://www.origo.hu/kultura/20110503-momentan-tarsulat-szuperhosos-produkcio-imro-
fesztival.html

http://varosban.blog.hu/2011/01/25/a_perverz_biro_esete_a_kikapos_titkarnovel

Design & stratégia: www.cyberdurer.hu