Fröccs

interaktív lélekbúvárkodás

Pszichológus: F. Várkonyi Zsuzsa

Június 12-ei előadásunk témája: Nőnek lenni

Legyél vonzó, de ne legyél kihívó, legyél okos, de ne legyél okoskodó, legyél megnyugtató, de ne legyél unalmas, legyél jó háziasszony, de ne legyél házisárkány. Felelj meg párodnak, anyádnak, gyerekednek és a csajoknak. Legyél jó anya és legyél jó szerető. Legyél klasszik nőtípus, de haladj a korral. És ami a legfontosabb: ne veszíts el a humorérzéked! Felbolyduló nemi szerepek, társadalmi változások, elvárások, sztereotípiák és sok évszázados hozott minták. Hiába beszél erről minden egyes női magazin minden egyes száma – akkor is nehéz eligazodni abban, hogy hogyan is kéne ezt jól csinálni a XXI. század elején? Önmegvalósítás, munka, hivatás, ambíciók, szerelem, szabadosság, párkapcsolat, gyerekvállalás vagy sem – ami csak belefér. Ha a másik szemszög is érdekel: gyere el június 26-án Férfinak lenni című előadásunkra is.

Június 26-ai előadásunk témája: Férfinak lenni

Legyél erős, de ne legyél erőszakos, legyél érzékeny, de ne legyél nyámnyila, tudjál barkácsolni, de szeresd a romantikus filmeket. Keress pénzt, de gyere haza korán. Ne sírj, ne panaszkodj, ne félj, ne ijedj meg és főleg: ne kérj segítséget! Felelj meg apádnak, párodnak, apádnak, a haveroknak, apádnak, a gyerekednek és apádnak. Hogyan vagy férfi, mitől vagy férfi? Kinek az elvárásai alakítják a viselkedésed? Mi az, amiről hallgatsz, bár beszélni szeretnél, mi az, amire büszke vagy, mi az, amit szégyellsz? Mit kezdj a változó női szerepekkel, mit kezdj az ösztöneiddel, mit kezdj a társadalmi elvárásokkal? Hogy lehet ezt követni, hogy tudsz közben önmagad maradni? Lehet-e ezt az egészet humorral kezelni? Ha a másik szemszög is érdekel: gyere el június 12-én Nőnek lenni című előadásunkra is.

A Fröccs című előadásban a Momentán Társulat mindennapi élethelyzetekre improvizál. A téma mindig más, de a módszer közös: jellegzetes szituációkat, életszerű jeleneteket játszunk a jól ismert problémák kapcsán, mindig az adott közönség ötletei alapján. Bemutatunk alternatív viselkedési formákat, végigjárjuk egy-egy helyzet több különböző lehetséges kimenetét. Követhetjük mindennapi hőseink útját a jövőbe, vagy éppen visszamehetünk a múltba, hogy felderítsük: mi az oka ismétlődő konfliktusaiknak, hol gyökereznek rosszul működő viselkedési mintáik. Az imprószínházi eszközök és a közönség ötletei, tapasztalatai minden este új darabot írnak. Célunk, hogy humorral, nyitottsággal és empátiával nézzünk rá problémáinkra.

Egyedi recept a la Momentán: 1 deci pszichológia, 2 deci játék.
Megnevettet és felszabadít. Néha kicsit fejbe vág, de már alig várod a következőt.

 

Nézz bele

 

Olvass bele

Design & stratégia: www.cyberdurer.hu