Kelt: 2017. szeptember 19th, kedd Szerző: Momentán Társulat Kategória: Blog Cimkék: , , , , ,.

Adott egy profi színész, és adott egy profi imprós. Ennyit tudunk, ennyi a biztos. Vajon milyen történetté alakul a találkozás? Mit hoz ki egymásból két ember, aki hasonló, mégis annyira más színpadi közegben mozog? Az előadásformáról és az október 14-i Elek Ferenccel játszott premierről Molnár Leventét kérdeztük.

A premiert a színházban mindig megelőzi egy próbafolyamat. Ez az előadás viszont két ember egyszeri, megismételhetetlen találkozásáról szól, ezért egyik vendégeddel sem próbáltok, viszont már játszottál két előbemutatót a Művészetek Völgyében Nagy Zsolttal és a Színházak Éjszakáján Bozsó Péterrel. Milyen élményeid vannak?

Igen, már játszottam két színésszel és nagyon jó élményeim vannak, hihetetlenül izgalmas, hogy ez az előadás gyakorlatilag egy improvizációs vakrepülés. Jó olyan emberekkel játszani, akikben nincsenek előre gyártott koncepciók és mernek nagyon felszabadultak, ösztönösek lenni. Ebből sülnek ki a legjobb dolgok. Minden alkalommal tele vagyok kíváncsisággal, várakozással, hiszen ahogy mondod, nem próbálunk, hanem elrugaszkodunk a szakadék széléről és együtt fedezzük fel, hogy hová esünk.

Honnan jött ennek az előadásnak az ötlete? És hogyan választod ki, kiket hívsz meg játszani?

Chicagóban láttam hasonló formákat, szóval van elődje a tengerentúlon. Nem tudom, hogy ott mi mozgatta az alkotókat, mert csak néző voltam. Engem az érdekel, hogy milyen történetek tudnak megszületni, ha nem két összeszokott imprós, hanem két nullkilométeres ember találkozik a színpadon, akik valamelyest persze egy nyelvet beszélnek, a színházét. Ez alapján kérek fel embereket is a közös játékra, olyanokat keresek meg, akiket tisztelek és szeretek, és akik igent mondanak arra, hogy 40 percet improvizálnak velem a nézők ötletei alapján.

Kinek ajánlod az előadást?

Annak, aki könnyed szórakozásra vágyik, érdekli az aktuális játszótársam és szívesen megnézné őt egy másik, egy új oldaláról. Annak, aki szereti a hosszú formátumú improvizációt – ez az előadás nem a rövid pörgős jelenetekre épít, mint mondjuk a népszerű RögvEst előadásunk, hanem egy hosszú jelenet alakul ki a színpadon, ahol a könnyed humor mellett a két ember kapcsolatán van a hangsúly. És annak, aki szeret kétszemélyes előadásokat nézni, ahol a játszók csak egymásra számíthatnak.

Várod a következő előadást?

Igen, mindig nagy izgalommal várom. A következő egyébként október 14-én lesz az Impróban és Elek Ferenccel fogok színpadra állni. Kíváncsi vagyok, mit hozunk majd ki egymásból.

Szólj hozzá!


*


Design & stratégia: www.cyberdurer.hu