Kelt: 2015. május 21st, csütörtök Szerző: Momentán Társulat Kategória: Blog Cimkék: , , , , , , ,.

-Tudsz játszani?
-Tudok.
-És szeretsz is?
-És szeretlek is.
/Fodor Ákos/

Hajnali kelés, csíkszemek és autóban reggelizés: ezzel indult a május elseje párunknak a Momentán Társulatból. A narancsok (Momentán Társulat tagjai – a szerk.) közül Molnár Levente és Várady Zsuzsi, a citromok (a Momentán junior képzős csapata – a szerk.) közül Kovács Kata és Montvai Saci voltunk azok a szerencsések, akik idén részt vehettünk a IV. Győri Imprófesztiválon. Két teljes nap az improvizáció és a játék jegyében, hála az Import Impró társulatnak, akik idén is megszervezték a fesztivált.

A győri Import Impró, a pécsi Improvokál, Budapestről pedig a Grund Színház, a F.A.R.M 11 és a Momentán imprószínészei közül gyűltünk össze Győr régi történelmi helyszínein, a régi Zsinagógában és a Rómer Házban. Az első nap az Import Impró, illetve a Grund Színház tartott tréningeket. Azon felül, hogy megismerhettük egymás játékait és stílusát, megint megbizonyosodtunk arról, hogy az improvizáció nem csak műfaj, hanem igazi életérzés. :) Nagyon sokszínűen, nyitottan és elképesztően jó hangulatban teltek a workshopok. Fel sem tűnt, hogy ennyi helyről érkeztünk, olyan természetes és felszabadító volt a többi impróssal együtt játszani.

Este a Zsinagógában megkoronáztuk a napot egy közös Epizód előadással. A játszók az 5 társulatból vegyesen kerültek ki, így az összes imprócsapat képviseltethette magát a színpadon. Nagyon jó élmény volt látni, hogy ez a sok egymásnak jórészt idegen ember milyen könnyedén és természetesen létezett együtt a színpadon.

Az Imprófesztivál idei érdekessége az volt, hogy átadták az ország első impró vándor díját, a Piku-díjat, amit egy kiváló, nemrég elhunyt improvizatőr, Pingi tiszteletére alapított az Import Impró. A díj odaítélése is különleges volt, hiszen az esti Epizód után a jelen lévő összes imprós részvételével megkezdődött egy barátságos impró jam, ahol közös szavazás alapján választottuk ki azt az improvizatőrt, akit idén a legméltóbbnak tartottunk erre az elismerésre. Büszkén jelenthetjük, hogy az idei legjobb Molnár Levente lett, így az ő nevét gravírozták legelőször a Piku-dìj talpára. :) ) ♡♡♡

A második nap délelőttjén Zsuzsi és Levi tartott tréninget a csapatnak. Bőven feszegethettük nem csak egymás, hanem saját határainkat is. Délután dupláztunk egyet az Epizódból, esti finálénak pedig ott volt a Csörte, ahol két – továbbra is vegyes – csapat küzdött a közönség kegyeiért, rengeteg adrenalinnal és ötlettel fűszerezve az estét a Rómer házban.

Fantasztikus élmény volt belecsöppenni ebbe a közegbe, ahol annak ellenére, hogy az ország több városából gyűltek össze az emberek (Győr, Pécs, Budapest), mégis olyan volt, mintha egy társaság lenne. Mindenki teljes nyitottsággal és barátsággal fogadta a másikat, így a közös munka végig nagyon jó hangulatú volt. Nagyon érdekes volt látni, hogy noha minden csapat hasonló alapokból dolgozik, ennek ellenére minden társulatnak megvannak a saját stílusjegyei.

Reméljük a jövő évi Imprófeszten újra találkozunk, köszönjük a szép élményeket! :)

Montvai Sára és Kovács Kata
a szerzők a Momentán junior képzésének hallgatói

Szólj hozzá!


*


Design & stratégia: www.cyberdurer.hu