Kelt: 2017. április 11th, kedd Szerző: Momentán Társulat Kategória: Aktuális hírek Cimkék: , ,.

Ohana2A Művészetek Völgyében a kapolcsi Momentán udvar csapatát magunk között mindig KapolCsaládnak hívjuk. Ez nem csoda, hiszen szoros kötelék alakul ki köztünk, és mindig megengedő a hangulat. Az európai imprósokat tömörítő Ohana közösségre – ahogy a neve is családot jelent – ugyanez a felszabadult hangulat jellemző. A Momentán két tagja is része a csapatnak: Molnár Levi és Várady Zsuzsi csak szuperlatívuszokban tudnak beszélni a közösségről.

Minden év márciusában, augusztusában és novemberében 14 ország nagyjából 30 imprósa találkozik Németországban vagy Szlovéniában, hogy együtt töltsék az időt, megbeszéljék tapasztalataikat, játsszanak, és beszélgessenek a mindenkit érintő kérdésekről. „Felszabadító tud lenni, ha azt hallod, hogy más is ugyanazzal a problémával küzd, amivel te, és nagy élmény együtt keresni a megoldást” – mondja Zsuzsi, Levi pedig hozzáteszi, hogy „nagyon ritka, hogy emberek szeretetben és békességben tudnak együtt tölteni időt, mindenfajta nyomás nélkül, ezért is különösen értékesek ezek a találkozások. Ilyenkor ugyanis nincsenek előadások, csak a gondolatok és persze a játék.”

A csoport igazi családi szemléletét az mutatja a legjobban, hogy érkezzen bármilyen messziről a csoporttag, az utazásért biztosan ugyanannyit kell majd fizetnie, mint a többieknek. Ugyanis mindenki megveszi a legolcsóbb repjegyet vagy kifizeti a benzint, amivel odajut a helyszínre, az összes költséget pedig annyi felé osztják, ahányan érkeztek. Egyszóval mindenki ugyanannyit fog fizetni függetlenül attól, hogy a szomszéd városból érkezett vagy Európa távolabbi részéből.

Az Ohana elsődleges célja egyébként az, hogy a tagok megosszák egymással az élményeiket, tudásukat az impróról, de a beszélgetések közben óhatatlanul kialakulnak a nemzetközi kapcsolatok is. Ennek eredménye, hogy Levi és Zsuzsi május 6-án Ljubljanába utaznak az Iglu imprótársulat meghívására, ahol együtt játszanak majd a szlovén csapattal és workshopot is tartanak. Sőt, Levi egy kisebb Ohana csapattal egy athéni imprófesztiválon is szerepel majd.

Hiába, a Momentán Chicago, Varsó és Barcelona után lassan az egész világot meghódítja!

Szólj hozzá!


*


Design & stratégia: www.cyberdurer.hu