Kelt: 2017. október 12th, csütörtök Szerző: Momentán Társulat Kategória: Aktuális hírek Cimkék: ,.

“Három nappal később is azon gondolkodom, mi történt a színpadon, annyira beindít ez az előadás!” – ezt mondja Várady Zsuzsi a Mozaikról. Ha szereted a történeteket, ha szívesen elutaznál sosemvolt világokba egy izgalmas imprós forma segítségével, ha érdekel, hogyan kerülnek bajba a Momentán színészei és ha te is beindulnál egy jó kis rögtönzött előadástól, akkor az Impróban a helyed október 19-én csütörtökön!

“Azt szeretem a Mozaikban, hogy lehetek aranyhaltól kezdve királylányon és ufón át az egészen kisreálos tanárnőig bármi! És nagyon szeretem az angyalokat, akik mindig nagyon jó dramaturgiai pontokon segítik a játékunkat.” – mondja lelkesen Montvai Saci az előadásról. Na nem a felhőkön csücsülő angyalokra gondol, bár kétségtelen, hogy néha olyan, mintha ők is velünk lennének, hanem a Mozaik angyalaira, akik a nézők közül kerülnek ki és akik az előadás bármely pontján bekiabálhatják egyszer a következő vezényszavakat: „Csókot!”, „Halál!”, „Csendet!” vagy „Ez dalt kíván!”. A társulat tagjai pedig engedelmeskednek nekik, és végrehajtják a kéréseiket.

És hogy miért szereti Molnár Levente az előadást? “Mert minden a nézőktől kapott impulzusok, a játszók, a zenész és a technika kapcsolatán múlik, és egészen különleges atmoszféra tud létrejönni. Arról nem is beszélve, hogy a Mozaikban az is megjelenik, hogy mit gondolnak a társulat tagjai a világról.”

De hogyan lesz egy esernyőből gomba vagy akár konferencia a klímaváltozásról? Hogyan keverednek stílusok, műfajok, korok, világok hol viccesen, hogy drámaian, hol pedig elgondolkodtatóan egymással? Hogyan találkoznak össze szereplők, akiknek első blikkre nem sok közük van egymáshoz? Mi sem tudjuk, de mintha láthatatlan pókfonalak kötnék össze a játszókat a történetekkel, a történeteket pedig egymással. Ahogy Attila fogalmaz: “az a jó benne, hogy következetes világok tudnak épülni egy nagyon pici gesztusból is. Nagy a szabadsága, ez nehéz, de ez is az élvezetes.”

Ha kedvet kaptál megnézni a srácokat ebben az előadásformában is, mérhetetlen energiaszinttel várunk október 19-én csütörtökön az Ó utcában. Itt lehet jegyet venni!

Szólj hozzá!


*


Design & stratégia: www.cyberdurer.hu