Kelt: 2017. február 7th, kedd Szerző: Momentán Társulat Kategória: Aktuális hírek Cimkék: , , ,.

Az improvizáció a klasszikus műveket is közelebb hozhatja hozzánk. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy már két éve dolgozunk együtt sikeresen az Örkény Színházzal egy olyan projektben, ahol tavaly a Tartuffe, idén a Hamlet előadásuk kapcsán imprózunk a nézőknek. Február 18-án együtt játszunk Polgár Csabával, Ficza Istvánnal, Vajda Milánnal, és Znamenák Istvánnal, és közben hétköznapi helyzeteken keresztül beszélünk a Hamlet konfliktusairól. 18.45, Örkény Színház, Imprós Flessback a Hamlet előadáshoz. Gyertek el!

Neudold Juli, az Örkény ifjúsági programjának, az IRAM-nak a vezetője és Várady Zsuzsi nagyot álmodtak, és összehozták gondolatban az improvizációt azokkal a klasszikusokkal, amiket az Örkény játszik. A gondolatból valóság lett: a délutáni Hamlet előadás után együtt imprózunk a színészekkel az előadás díszletében, és könnyeden beszélünk a darab problémafelvetéseiről.

Bódy Gergő műsorvezetőnk beszélgetőtársa az Örkényben bemutatott darab dramaturgja, Gáspár Ildikó lesz, mi pedig az előadásban szereplő fantasztikus színészekkel másfél órán keresztül imprózunk Shakespeare történetére. Hiszünk abban, hogy a színház mindig az életünkről szól, és akkor tölti be igazi szerepét, ha a jelenről beszél. De hogy mennyire aktuálisak manapság a nagy öregek gondolatai, azt a darab szereplőivel közösen próbáljuk meg bebizonyítani. Közös öröm ez a játék: a hagyományosan rögzített jelenetekhez szokott örkényes színészek improvizálhatnak, a Momentán színészei pedig valódi díszletben játszhatnak. Izgalmas vállalás, kreatív keverék mindkét társulat számára.

A februári Hamlet után március 19-én ugyanilyen boncolást végzünk el Az ügynök halálán is, szintén az Örkényben. Jegyek a Hamlet impróra ITT.

Szólj hozzá!






*


Design & stratégia: www.cyberdurer.hu