Kelt: 2016. október 2nd, vasárnap Szerző: Momentán Társulat Kategória: Aktuális hírek Cimkék: ,.

Sokszor hallottuk tőletek egy-egy RögvEst előadás után, hogy milyen nagyszerű volt a szerenád, vagy mennyire élveztétek a musical játékot, és milyen jók a zenés feladatok. Úgy döntöttünk tehát, hogy merünk nagyok lenni és „Ti kértétek” jeligére, a Momentán zenei improvizációs mágusa, Pirisi Laci segítségével egy előadásba gyúrunk mindent, ami zenés megoldás egy RögvEstben. Indul tehát a RögvEst Mjúzik, mely zene is, meg RögvEst is és garantált a mindenkit felszabadító nevetés.

Pirisi László, a Momentán zenei vezetője egy percre sem áll le. Most az ő hathatós vezetésével bővül a Momentán zenés műsorainak palettája, hiszen a re:Verze mellett a RögvEst Mjúzik is felkerül az évad havonta elérhető produkciói közé.

A Momentán előadásainak eddig is szerves része volt a zene. Re:Verze című előadásunk az interneten található szövegekből építkezik és gyúr dallá bármit egy-egy stílus mentén. A RögvEst Mjúzik pedig a dalok és szövegek rögtönzésére épül. Ezeken az estéken tényleg minden megtörténhet, például a re:Verzében hangszerré változhat bármilyen tárgy, ami a nézőknél van, legyen az egy kulcscsomó, egy cipő, vagy akár egy cumisüveg. A RögvEst Mjúzikban sincs szükség másra, mint a közönség ötleteire, egy műfajra vagy témára, és a Momentán színészei már vakmerően dalra is fakadnak. Ha szereted a RögvEstet, akkor nem érdemes kihagyni a RögvEst Mjúzikot sem! Na, elhúzzuk a te nótádat is? ITT tudsz jegyet venni az előadásokra, ha már csak ez hiányzik…

És ez még csak a Momentán, ugyanis Pirisi Laci ez alkalommal nem csak az Impróban, de a Budapest Bábszínházban is feltűnik, még pedig egy kedves bábelőadás, a Gengszter nagyi zeneszerzőjeként. Lesz ott minden, például PVC-csövekből készült hangszer, vagy olyan tárgyak, amelyeket nem is gondolnánk, hogy hangszerként lehet használni, legyen az egy radiátorrács vagy egy ereszcsatorna. A Gengszter nagyi igazán bájosan és sok humorral beszél egy kisfiú és a nagymamája kapcsolatáról, és arról, hogy sosem késő elkezdeni játszani. Az alapvetően prózai előadást egyébként egy háromtagú zenekar kíséri majd, néhol egészen rajzfilmszerűen, humorral és leleményes hangszerhasználattal. A rendező Hoffer Károly, az előadás pedig októbertől rendszeresen megtekinthető a Bábszínház repertoárjában.
Egyszóval ebben a hónapban a zenei kreativitásban egészen biztosan nem lesz hiány.

Jegyinformáció: www.momentantarsulat.hu/jegyvasarlas

Szólj hozzá!


*


Design & stratégia: www.cyberdurer.hu