Kelt: 2017. május 2nd, kedd Szerző: Momentán Társulat Kategória: Aktuális hírek Cimkék: .

Dolgozol? Adózol? Májusban 1% figyelemmel csodát tehetsz! Számunkra a Momentánnál nem kérdés, hogy felajánljuk-e saját adónk 1%-át jótékony célra, és most neked is bemutatunk három olyan szervezetet, akiket ismerünk, és akiknek te is jó szívvel adakozhatsz!

Az adó 1%-ának felajánlásáról nagyjából két percet vesz igénybe kitölteni a papírt és nemcsak nagy örömet okozol, hanem a munkához nélkülözhetetlen segítséget is nyújtasz vele alapítványoknak, egyesületeknek. Ezek a szervezetek visszaforgatják a pénzt többek között a tehetséggondozásba, a gyermekvédelembe vagy éppen az állatmentésbe, hogy csak párat említsünk. Május 22-ig több ezer egyesületből választhatsz, akiknek egytől-egyig jól jön majd a támogatás. A rendelkező nyilatkozatot INNEN lehet letölteni.

A Momentánnak szívügye a jótékonykodás: az utóbbi időben jártunk Gilvánfán, ahol tanulói mentorprogramban vettünk részt, és egy EEG-gépre is segítettünk összegyűjteni a pénzt. Hiszünk abban, hogy ahogyan a színpadon, úgy az életben is felelősséggel tartozunk egymásért. Ha még nem döntötted el, kinek adod oda adód egy százalékát, ajánlunk neked három lehetőséget. Mi mindhárom csapatot ismerjük, és bátran állíthatjuk, hogy ha közülük választasz, akkor jó helyre kerül a pénz.

BAGázs Közhasznú Egyesület

Igazgyöngy Alapítvány

Jövőbarát Alapítvány

Az egyesület a Budapesttől 40 km-re található Bag 400 fős romatelepén tesz a szegregációval küzdő közösségek segítéséért. Programjaikkal érzékenyítik a többségi társadalmat, hogy csökkenjenek meglévő előítéleteik és fejlesztik a kisebbséghez tartozókat, hogy képesek legyenek tenni céljaik megvalósításáért. Elfogadás és folytonos párbeszéd révén új mintákat kínálnak a problémák felismeréséhez.

(Adószám: 18206634-1-42)

Az alapítvány az ország egyik leghátrányosabb helyzetű kistérségében, Berettyóújfalu környékén működik. Nagy hangsúlyt fektetnek a tehetséggondozásra, művészeti iskolájuk tanítványainak 70%-a hátrányos helyzetű gyermek. A szervezet az oktatás mellett esélyteremtő terepi munkát is végez, amelynek célja, hogy ne csak a gyerekeket az iskolában, hanem a szülőket, otthon is elérje az integrációs törekvés.

(Adószám: 18557882-1-09)

A budapesti szervezet szociálisan hátrányos helyzetű gyermekeknek, különösen csellengőknek és veszélyeztetett tíz éven felülieknek segít. Célja, hogy olyan védett közösségi teret és programokat nyújtson a betérő fiataloknak, ahol megismerhetik egymást, meghallgatják őket, ahol figyelnek rájuk és ahol úgy tudják eltölteni a szabadidejüket, hogy az hozzájárul egészséges testi és lelki fejlődésükhöz.

(Adószám: 18110458-1-41)

A Momentán Társulat alapítványának is adhatod adód 1%-át, ha így teszel, mi a felajánlásokból jótékony előadásokat szervezünk (Kreatív Bázis Alapítvány: 18205712-2-41). A hétvégén éppen Dunabogdányban jártunk, ahol a Gyógyító Jószándék Alapítvány tavaszi családi találkozóján játszottunk izombeteg gyerekeknek.

Szólj hozzá!


*


Design & stratégia: www.cyberdurer.hu